Muistatko vielä sen tunteen, kun olit lapsi ja äiti, isä tai joku muu peitteli sinut illalla sänkyyn? Peitto aselteltiin päällesi ja tunsit olosi turvalliseksi ja rakastetuksi. Se tunne saa laittamaan silmät kiinni ja huokaisemaan. Niin hyvältä se tuntui. Kun meitä silitetään, halataan, hierotaan tai pidetään sylissä, elimistössämme alkaa vapautumaan oksitosiinia, mielihyvähormonia. Kun oksitosiinia vapautuu verenkiertoon, stressihormonin määrä veressä laskee.

Muutama viikko sitten oli Helsingin Sanomissa artikkeli Oxfordin yliopiston tutkijatohtori Juulia Suvilehdosta, joka oli väitellyt koskettamisesta. ”Olisi hyvä, jos ihmiset paijailisivat toisiaan enemmän. Jos ei ole omaa paijauskaveria ja tuntuu oudolta pyytää ketään paijaamaan, niin osan paijaamisen terveyshyödyistä voi saada käymällä hieronnassa”, sanoo Suvilehto.

On siis ihan tutkittua, että koskettamalla saadaan aikaan onnellisimpia, stressittömämpiä ihmisiä. Ihminen kaipaa kosketusta koko elämänsä ajan. Ihmisen aisteista kosketusaisti kehittyy ensimmäisenä ja se on myös aisti, joka säilyy pisimpään elämän loppuhetkillä.  Iho on meidän suurin elin ja on siten ymmärrettävää, että sen kautta tulevat tuntemukset ovat erittäin merkittäviä. 

Meillä ToDay Spa:ssa tärkein tehtävämme on tuottaa elämyksiä, viedä asiakas hetkeksi pois arjen kiireistä ja stressistä. Haluamme tarjota rauhallisen hetken ilman kiirettä. Oli kyseessä mikä tahansa hoito, esimerkiksi kasvo- tai jalkahoito, jätämme aina hetken aikaa rentoutumiselle ja koskettamiselle. Haluamme asiakkaidemme tuntevan välittömästi laadukkaan ja rentouttavan ilmapiirin heidän kävellessään liikkeeseen sisään. Tämän tunteen kokemista ja säilymistä haluamme korostaa kaikessa tekemisessämme.

Tervetuloa hemmoteltavaksi! Odotamme sinua!

Varaa itsellesi aika hemmotteluun tästä