“Muutaman viikon sosiaalisen etäisyyden jälkeen monet ovat yrittäneet kokeilla kotona käytettäviä ihonhoitomenetelmiä”, sanoo Erin Jensen, yhdysvaltalaisen The Treatment Skin Boutique -yrityksen perustaja. “Vaikka kotitekoisia ihonhoitoja houkuttaa ehkä kokeilla, todellisuudessa voit tehdä paljon enemmän haittaa kuin hyötyä ihollesi. Ihonhoidon ammattilaisen työtä ei niin helposti voi tehdä itse kotona”, sanoo Jensen.

Seuraavaksi muutama Jensenin ihonhoitovinkki, mitä ei välttämättä kannata tehdä kotona:

Kemialliset kuorinnat:
Kemialliset kuorinnat ovat loistavia hoitoja parantamaan ihon kuntoa – jos sen tekee ammattilainen. Jos kotona tehdään kuorintoja, ne pitäisi olla iholle hellävaraisia, eikä missään tapauksessa liian vahvoja. Liian voimakkaat kuorinnat saattavat aiheuttaa iholle merkittäviä, pitkäaikaisia vaurioita.

Sitruunat:
Yleisesti käytetty kotona tehtävien ihohoitotuotteiden ainesosa on sitruunamehu, joka sisältää paljon antioksidantteja ja sillä on antibioottisia ominaisuuksia. Nämä edistävät ihon uusiutumista ja auttavat hyvin aknen hoidossa. Samalla kuitenkin sitruuna saattaa aiheuttaa iholla fototoksisen reaktion, joka aiheuttaa pigmenttimuutoksia iholla.

Näppylät:
Kotioloissa rutiinit liikkumisen, ravinnon ja vedenjuonnin suhteen saattavat olla hyvinkin erilaiset kuin normaaliarkioloissa. Myös stressin aiheuttamana iholle saattaa tulla helpommin näppylöitä. Niitä ei kuitenkaan kotioloissa tule puristella. Näppylät tulehtuvat helposti ja iho-ongelmat saattavat jopa lisääntyä.

Liian monta tehokasta tuotetta:
Kotona saattaa ihoa hoitaa myös liian tehokkaasti. Jos ylikuormitamme ihoamme liian tehokkailla ja aktiivisilla aineosilla, saattaa iho menettää tasapainonsa. On mielenkiintoista kokeilla uusia juttuja iholle, mutta paras ihon kunto saavutetaan, kun pidämme huolen päivittäisistä rutiineista: ihon puhdistamisesta, kosteuttamisesta sekä noin kerran viikkoon tehtävästä hellävaraisesta ihon kuorinnasta.

Me ToDay Spa:ssa autamme sinua mielellämme Sinun ihollesi sopivien tuotteiden valinnassa. Varaa aika hoitoon tai ole yhteydessä meihin etänä. Olemme täällä sinua varten.