Haluaisin kesän takaisin! Ihanasti päivettynyt iho ja ennen kaikkea hehkuva, joustava ja kosteutettu iho. Joka ilta taas uudelleen ja uudelleen päätän, että tänään on vartalon kuorinnan aika. Kasvoja tuleekin hoidettua ja kuorittua useammin, mutta kun syksyllä, ilmojen viiletessä pukeudutaan enemmän, jää vartalon ihonhoito heti vähemmälle. Ensin huomaa käsien kuivuvan ja seuraavaksi huomaa, että iho pölyää ja on ”jauhoinen” ja eloton.

Miksi ihoa sitten pitäisi kuoria?

Yksinkertaisesti sanottuna ihon kuorinnan ensisijaisena tehtävänä on poistaa kuolleet ihosolut, puhdistaa ihoa sekä lisätä ihon pintaverenkiertoa. Kuorinnan on oltava tarpeeksi hankaavaa tämän saavuttamiseksi, mutta ei kuitenkaan liian voimakasta, jotta tervettä ihoa ei vahingoiteta. Säännöllisellä kuorinnalla teet ihostasi kuulaan, nuorekkaan ja elinvoimaisen. Hyvin kuorittu iho on vastaanottavainen seuraaville hoitotuotteille, kuten kosteusvoiteelle ja siten saavutetaan heleä, hyvinvoiva iho. Kuorinnalla toki saavutetaan muitakin tuloksia ihossa, mutta tämän artikkelin tarkoitus on keskittyä nimenomaan vartalon ihon kuorimiseen, silloin kun tuntuu, että mikään kosteusvoide ei enää imeydy, iho on pölyävän kuiva ja kutiava.

Mitä, missä, milloin?

Vartalonkuorinta on kuin jälkiruoka. Ilman jälkiruokaa ei ihanan maittava menu olisi täydellinen. Vartalonkuorinta kruunaa siis päivittäiset ihonhoitorutiinisi. Tee siis sitä. Usein. Mutta vähintään 1-2 kertaa viikossa. Vartalonkuorintatuotteissa saa olla rakeita, jotka mekaanisesti hankaavat pois kuollutta ihosolukkoa. Kasvoille onkin parempi käyttää hienojakoisempaa, entsymaattista tai kemiallista kuorintaa. Usein kuorintakomponenttina vartalonkuorinnoissa käytetään sokeria, suolaa, kahvia… Itseasiassa asioita, mitä monesti löytyy kotoa keittiön kaapista. Voit siis tehdä kuorinnan myös itse, mutta saadaksesi hyvät raaka-aineet oikeassa suhteessa, on ehkä parempi ostaa kuorintatuote valmiina.

Diego dalla Palman vartalotuotteet kuorintaan ja kosteuttamiseen:

Poistaa kuollutta solukkoa iholta, tekee ihon pehmeäksi ja silkkiseksi. Himalajan pinkki suola stimuloi mikroverenkiertoa ja edistää nesteen poistumista kehosta. Mustan kuminan ja kärsimyskukan öljyt tekevät ihon pehmeämmäksi ja elastisemmaksi.

Body Bioenergy Super-moisturising cream

Ylellinen vartalovoide. Antaa hyvänolon tunteen ja helpottaa kuivaa ja herkistynyttä ihoa. Iho tuntuu välittömästi pehmeältä ja samettiselta. Arganöljy, Monoi de Tahiti ja Kiinanruusukukka- ja temppelipuunkukka –uute ravitsevat kuivaa ihoa. Ideaali kosteuttamaan esim. polvia, kyynärpäitä ja kantapäitä. Nopeasti imeytyvä voide saa ihon tuntumaan välittömästi pehmeämmältä ja elastisemmalta.

Hiero kevyesti koko vartalolle aamuin ja/tai illoin ja tarpeen mukaan.

Vielä viimeiseksi…

Kun ihosi on puhdas ja kuorittu, on se valmis vastaanottamaan kosteutusta, mitä syksy- ja talvi-ihosi kaipaa. Paljon. Älä siis ohita tätä vaihetta vaan hiero vartalollesi kosteusvoidetta niin paljon kun se sitä vaatii. Kirsikkana jälkiruokaleivoksesi päälle.

Kaunein terveisin,

Satu – Sinun SKY kosmetologisi