Haluaisin kesän takaisin! Ihanasti päivettynyt iho ja ennen kaikkea hehkuva, joustava ja kosteutettu iho. Joka ilta taas uudelleen ja uudelleen päätän, että tänään on vartalon kuorinnan aika. Kasvoja tuleekin hoidettua ja kuorittua useammin, mutta kun syksyllä, ilmojen viiletessä pukeudutaan enemmän, jää vartalon ihonhoito heti vähemmälle. Ensin huomaa käsien kuivuvan ja seuraavaksi huomaa, että iho pölyää ja on ”jauhoinen” ja eloton.

Miksi ihoa sitten pitäisi kuoria?

Yksinkertaisesti sanottuna ihon kuorinnan ensisijaisena tehtävänä on poistaa kuolleet ihosolut, puhdistaa ihoa sekä lisätä ihon pintaverenkiertoa. Kuorinnan on oltava tarpeeksi hankaavaa tämän saavuttamiseksi, mutta ei kuitenkaan liian voimakasta, jotta tervettä ihoa ei vahingoiteta. Säännöllisellä kuorinnalla teet ihostasi kuulaan, nuorekkaan ja elinvoimaisen. Hyvin kuorittu iho on vastaanottavainen seuraaville hoitotuotteille, kuten kosteusvoiteelle ja siten saavutetaan heleä, hyvinvoiva iho. Kuorinnalla toki saavutetaan muitakin tuloksia ihossa, mutta tämän artikkelin tarkoitus on keskittyä nimenomaan vartalon ihon kuorimiseen, silloin kun tuntuu, että mikään kosteusvoide ei enää imeydy, iho on pölyävän kuiva ja kutiava.

Mitä, missä, milloin?

Vartalonkuorinta on kuin jälkiruoka. Ilman jälkiruokaa ei ihanan maittava menu olisi täydellinen. Vartalonkuorinta kruunaa siis päivittäiset ihonhoitorutiinisi. Tee siis sitä. Usein. Mutta vähintään 1-2 kertaa viiikossa. Vartalonkuorintatuotteissa saa olla rakeita, jotka mekaanisesti hankaavat pois kuollutta ihosolukkoa. Kasvoille onkin parempi käyttää hienojakoisempaa, entsymaattista tai kemiallista kuorintaa. Usein kuorintakomponenttina vartalonkuorinnoissa käytetään sokeria, suolaa, kahvia… Itseasiassa asioita, mitä monesti löytyy kotoa keittiön kaapista. Voit siis tehdä kuorinnan myös itse, mutta saadaksesi hyvät raaka-aineet oikeassa suhteessa, on ehkä parempi ostaa kuorintatuote valmiina.

Diego dalla Palman vartalonkuorintatuotteet:

In-Shower Moisturising Body Scrub

in-shower moisturising body scrubIn-shower Moisturising Body Scrub on suihkussa käytettävä kuorintavoide, joka sisältää sekä kuorinnan, että kosteuttavan voiteen samassa tuotteessa. Helppokäyttöisyyden ja monivaikutteisuuden lisäksi se valmistelee ihon vastaanottamaan paremmin myös muiden vartalotuotteiden vaikutusta. Levitä kuivalle iholle ja hiero. Huuhtele pois suihkussa.

Regenerating Scrub

regenerating scrub Energisoiva ja syväpuhdistava suolakuorinta kotona käytettäväksi. Poistaa kuolleita ihosoluja jättäen ihon pehmeäksi ja samettiseksi. Merisuola stimuloi ihon mikroverenkiertoa ja auttaa poistamaan nesteitä ja toksiineja. Levitä vähän kostealle iholle ja hiero. Poista kostealla pyyhkeellä tai suihkussa.

Smoothing Gommage

smoothing gommageRauhoittava ja kosteuttava sokerikuorinta. Poistaa kuolleita ihosoluja jättäen ihon sileäksi ja silkkiseksi. Ylellinen pionkin tuoksu rauhoittaa myös mielen. Levitä kuivalle iholle ja hiero. Poista kostealla pyyhkeellä tai suihkussa.

Vielä viimeiseksi…

Kun ihosi on puhdas ja kuorittu, on se valmis vastaanottamaan kosteutusta, mitä syksy- ja talvi-ihosi kaipaa. Paljon. Älä siis ohita tätä vaihetta vaan hiero vartalollesi kosteusvoidetta niin paljon kun se sitä vaatii. Kirsikkana jälkiruokaleivoksesi päälle.

Kaunein terveisin,

Satu – Sinun SKY kosmetologisi