BTB13 Micro-Meso Therapy  – mikroneulaus

Mikroneulauksen avulla on mahdollista saavuttaa erinomaisia tuloksia juonteiden ja arpien madaltamisessa, ihon kimmoisuuden palauttamisessa sekä ihon vahvistamisessa. Mikroneulaus on siis tehokas, mutta turvallinen hoito, kunhan sen tekee koulutettu ammattilainen.

Hoidolla stimuloidaan ihon omaa luonnollista kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Ihoon tehdään stereiileillä, vaihdettavilla neuloilla pieniä mikrokanavia, joiden kautta ihoon saadaan imeytettyä aktiiviaineita. Mikroneulauksen avulla ihoon saadaan imeytettyä tehtyjen, satojen mikrokanavien kautta BTB13 soluaktivaattoria, jolla saadaan aikaan tehokkaampia hoitotuloksia, kuin pelkän neulauksen avulla.

Mikroneulaus on tehokas hoitomuoto kaikille, jotka haluavat vaikuttaa ihonsa rakenteeseen, väriin ja kimmoisuuteen.

Mitä mikroneulauksella voidaan hoitaa?

 • Juonteet ja rypyt
 • Löystynyt, kimmoisuutensa menettänyt iho
 • Ihon sävy
 • Suurentuneet ihohuokoset, epäpuhdas iho
 • Hyperpigmentaatio: maksaläiskät ja muut pigmenttimuutokset
 • Auringon aiheuttamat ihovauriot
 • Akne-arvet
 • Post-operatiiviset arvet
 • Ihon epätasainen väri
 • Raskausarvet
 • Hiustenlähtö ja päänahan ongelma

Onko mikroneulaus turvallista? Sattuuko neulaus?

Neulan pituus valitaan ihon vasteen, ihotuntemusten sekä ihon paksuuden mukaan. Portaattomalla neulauskynän säädöllä pystytään varmistamaan oikea hoitosyvyys ja saadaan tehoaineet imeytymään tehokkaasti. Mikroneulauksen ei koskaan kuulu sattua tai jättää ihoa kipeäksi. Iho tuntuu hoidon jälkeen kuumottavalta ja kihelmöivältä, mutta ihotuntemus rauhoittuu muutaman tunnin kuluessa. Mikroneulaus on oikein tehtävä hygieeninen ja turvallinen hoito.

Mitä tapahtuu mikroneulaushoidon jälkeen?

Käsittelyssä syntyneet mikrokanavat ovat imeytymisreitti myös ulkoisille haittatekijöille ihossa. Siitä syystä ihoa tulee suojata hyvin 1-2 tunnin ajan käsittelyn jälkeen.  1-2 vuorokautta käsittelyn jälkeen, iho voi tuntua kauttaaltaan aristavalta, se voi punoittaa voimakkaasti ja siinä voi olla lievää turvotusta. BTB13 Micro-Meso Therapy -käsittelyssä tehdään mikroneulauksen lisäksi kemiallinen kuorinta, joka yhdessä neulauksen kanssa uudistaa ihoa tehokkaasti. Kemiallinen kuorinta voi aiheuttaa ihon kuivumista, iho voi kiristää ja hilseillä 1-5 vuorokautta. Muutaman seuraavan viikon aikana ihon kollageenituotanto tehostuu, tämä tuntuu ihon sileytenä, juonteiden madaltumisena ja ihon heleytenä.

Yksittäinen hoito aktivoi ihon uudistumista ja heleyttää ihoa. Paras hoitotulos kuitenkin saavutetaan sarjahoidolla. Hoitotavoitteista riippuen sarjahoidon pituus on 3-6 kertaa. Sarjahoito toteutetaan 4-6 viikon välein. Mikroneulausta ei suositella tehtäväksi alle 4 viikon välein, jotta ei syntyisi ylihoitamista. Ylihoitaminen mikä voi vaikuttaa epäsuotuisasti kollageenitasapainoon.

Seuraavassa muutama esiin nostettu hoitovaikutusmahdollisuus:

Ikääntyvä iho

Mikroneulauksen tavoitteena on ikääntyvän ihon hoidossa on kollageenin muodostuksen lisääminen. Ihon ikääntyessä ja kollageenin vähentyessä  myös ihon vastustuskyky ympäristötekijöitä, kuten auringovaloa vastaan vähenee. C-vitamiinista saadaan iholle tärkeitä antioksidantteja sekä suojaa UV-säteilyn ja saasteiden aiheuttamilta vapailta radikaaleilta. C-vitamiini toimii yhtenä tärkeänä osana kollageenisynteesissä, ja on siten oleellinen ainesosa ikääntyvän ihon hoidossa. C-vitamiini toimii yhtenä tärkeänä osasena kollageenisynteesissä, ja on siten oleellinen ihonhoidon anti-age -ainesosa. Siksi C-vitamiinin riittävä saati auttaa ikääntyvän ihon hoidossa.

Pigmenttimuutokset

Mikroneulauksessa on käyttäjäkokemuksissa ja monissa tutkimuksissa on saatu tehokkaita tuloksia myös hyperpigmentaation hoidossa. Suurin syy hyperpigmentoitumiseen on aurinko. Pigmentaatiota tapahtuu, kun ylimääräinen melaniini (ihon pigmentti) on stimuloitunut ja kerrostunut epätasaisesti. Mikroneulauksen avulla melanosyytteihin eli pigmenttisoluihin kohdistetaan korjaava prosessi, jolla edistetään ihon sävyn tasoitusta.

Arvet

Mikroneulaus on myös oivallinen tapa hoitaa arpia. Arvet johtuvat dermiksen vaurioitumisesta, siksi mikroneulauksen avulla saadaan syvempi hoitovaikutus ulottuen dermikseen ja näin ollen parannettua ihon epätasaisuutta. Tärkeää on kuitenkin huomata, että mikroneulaus ei sovi keloidiarville.

Epäpuhdas ja akneen taipuvainen iho

Aktiivinen akne on este hoidon toteuttamiselle, mutta hoidetulle/rauhoittuneelle akneiholle mikroneulaus on tehokas hoitomuoto. Aknearvet tasoittuvat, ihon punaisuus rauhoittuu ja iho puhdistuu.

Ihon kuorinta ennen mikroneulauskäsittelyä

Ennen BTB13- Micro-Meso Therapy – mikroneulaus käsittelyä, iholle tehdään kevyt kemiallinen kuorinta, joka vahvistaa mikroneulauksen vaikutusta. BTB13 PHA + Lactic Acid -kemiallisessa kuorinnassa on maitohappoa sekä glukonolaktonea polyhydroksihappona, jotka tasoittavat ihon sävyä ja rakennetta. Kuorinta kirkastaa ihoa, puhdistaa sitä ja vähentää ihotulehduksia sekä edistää aineiden imeytymistä ihoon.

 

Kontraindikaatiot ja turvallisuus

Mikroneulaus on ammattilaisen tekemänä turvallinen hoito. Mikroneulaus ei vahingoita tai riko ihon pintaa. Mikroneulaukseen kuitenkin liittyy kontraindikaatioita, jotka tulee ottaa huomioon hoitoa suunniteltaessa.

Kuitenkin esimerkiksi sydämenntahdistinhenkilöille mikroneulaus on hyvä hoito, koska suurin osa sähkölaitteilla tehtävistä hoidoista ei heille sovi.

 • Tetrasykliini / Roaccutan hoito (lääkekuurin loppumisen jälkeen vähintään 6 kk ennen kuin hoidon voi toteuttaa)
 • Hoitoalueen avoimet haavat, leikkaushaavat tai hankaumat
 • Hoitoalueen palovamma
 • Ihon sädehoidot alle 12 kk
 • Aktiivinen herpes hoidettavalla alueella
 • Sklerodermia
 • Ekseema, psoriaasi, aktiivinen akne, märkäinen voimakas ruusufinni
 • Syöpä, kemoterapia, sädehoito
 • Heikentynyt immuunivaste
 • Steroidihoito
 • Diabetes ja muut krooniset sairaudet
 • Aktiiviset bakteeri- tai sieni-infektiot
 • Botox / kasvojen täyteaineet viimeisen 2-4 vkon aikana
 • Retinoli tai topikaalinen antibiootti 3 päivää ennen hoitoa
 • Hoitoa ei suositella raskaana oleville tai imettäville

 

Jälkihoito-ohjeet ja kotihoito

Hoidon jälkeen iho voi olla punoittava, kuumottava ja kihelmöivä. Mikroneulauksen yhteydessä tehtävä ihon kemiallinen kuorinta uudistaa ihoa voimakkaasti. Siksi iho saattaa olla kuiva, kiristävä ja hilseilevä. Noin 1–2 tuntia hoidon jälkeen iholle ei suositella laitettavan mitään kosmetiikkaa ja meikkiä, koska ihoon tehdyt mikrokanavat ovat vielä avoinna. Samana päivänä tulee välttää hikoilua, uintia ja saunaa. Iho tulee myös suojata hyvin auringolta sekä välttää suoraa aurinkoa noin viikon ajan hoidosta. Ihoa hoidetaan ensisijaisesti BTB13 Medical Anti-Redness hoitovoiteella noin viikon ajan, jonka jälkeen voi siirtyä muihin hoitotuotteisiin.

Asiakkaalle annetaan kirjallinen ohje kotiin.